Abid Khan

Owner and Chief Chef

Mat ska vara

Abid Khan började sin matlagningsresa 1991 i Sverige. Idag driver han, tillsammans med sin fru, restaurangerna Cumin Club på Södermannagatan och på Luntmakargatan i Stockholm. Han lagar mat från hjärtat, mat som hans gäster tycker om och som barn tycker om.

Abid Khan brinner för sin matlagning och sina egna kryddblandningar. Han är noga med att göra allt från grunden med naturliga råvaror och kryddor “Jag litar inte på färdiga pulver”, säger han. En till två gånger per vecka står han och mixar och mortlar sina olika smaksättningar till Tikka Masala, Korma och de andra klassiska kryddblandningarna.

Abid använder heller aldrig gluten eller laktos (förutom yoghurt) i sin mat. “Smaken sitter inte i vete eller grädde”, menar Abid. “Jag har aldrig använt dessa råvaror i mitt kök”, fortsätter han. Det passar dagens samhälle väldigt bra då Abid märkt att många av hans gäster är allergiker eller vill undvika just dessa ämnen.

Address : Kommer snart

Telephone : 070-5474852